IMPRESSIE

Inleiding

Op deze pagina leiden we u rond in de Cruquius. Allereerst kunt u op de thumbnails klikken voor twee bijzondere foto's van Cruquius' machinekamer, gemaakt door professioneel fotograaf Edith van Putten.

Vervolgens staan op deze pagina twee video's. De eerste video gaat over de Cruquius in beweging en het tweede is een videofragment over de binnenkant van de grootste cilinder ter wereld.

Panorama foto's

De onderstaande professionele foto's laten u de machinekamer met zijn prachtige details zien.


panoramafoto cruquius machine kamer edith van putten

panorama foto cruquius machine kamer edith van putten

 

Video's

Video van Robert Gisolf over de Cruquius in beweging.Regelmatig vragen website bezoekers ons wat er nou eigenlijk binnenin de grote cilinder van de Cruquius machine te zien valt. De volgende video beantwoordt deze vraag. Het is een fragment uit het door HRmedia geproduceerde AVRO programma "Land in Zicht' (circa 1991). Met veel dank aan de AVRO en productiemaatschappij Hiemstra en Rutten voor hun toestemming voor het gebruik van dit videofragment op de website.


 

Radio

aan tafel bij teleac verre verwanten

Zaterdag 7 november 2009 was Verre Verwanten Radio, het geschiedenisprogramma van Teleac, te gast in de Cruquius. Presentator Ben Kolster in gesprek met Adri Verbeek en Robert Gisolf  | Lees Meer
U kunt de uitzending online beluisteren verre verwanten